szaporitok elrettentő példái

CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK! 
(A képek célja a szaporítók átlagos állattartási körülményeinek bemutatása, melyet olyannyira nem titkolnak, hogy ingyenes apróhirdetési oldalon meg is mutatják az érdeklődőknek.. Megtévesztő hirdetéseket is mutatunk, amikor fajtatisztának árulnak keverék kutyákat. A képekről az azonosítókat töröltük, így azok nem képezhetik semmilyen eljárás vagy vád alapját, nem bizonyító erejűek! Bemutatásuk nem minősül reklám vagy értékesítési tevékenységnek! Bemutatásuk szerzői jogot nem irányul sérteni!)EGY TANULSÁGOS TÖRTÉNET! (Néhányan ebből sem fognak tanulni)


A most leírt sztori megtörtént eset a kutya fajtája és a nevek említése nélkül azért írom meg, hogy okuljanak az emberek.
Adott egy ember ( X ) aki kiskutyát akar, hívott elmondtam a véleményem a vásárlásról és a kutya áráról, illetve hogy mire kellene figyelni. Expresszes hirdetést ne keressen, kétes eredetű szökőktől ne vegyen kölyköt. Szavaim süket fülekre találtak, mint később bebizonyosodott. X vett egy kiskutyát egy embertől, akinek több kutyája is van ebből a fajtából (tehát „tenyésztő”) és úgy gondolta, hogy megbízható, bár oltott kölyök volt, chip, törzskönyv és adásvételi nélkül kapta a kutyát. Ennek a fajtának a vételára tág határok közt mozog, mivel elég népszerű, azt mondom a középkategória alja magyar viszonylatban.
A kutya szépen fejlődött, nőtt nagy kutyának bizonyult korához képest. Néhány hónapos korára problémák lettek a végtagjaival. Hol egyik, hol másik lábára sántított. Gazdi vitte dokihoz, amikor először baja lett nem vizsgálták ki csak gyógyszer meg vitamint csont és porcerősítőt kapott mondván nagytestű, túl gyorsan nő. ----Ha tenyésztőtől veszi az már itt, az első alkalommal mondta volna mit tegyen, sőt lehet maga vizsgáltatta volna meg a kutyát.---
A sántaság nem múlott, újabb kezelés… közben hátsó lábán valami kis csont megrepedt…eltört….vagy valami de ez lényegtelen….
A kutya továbbra is sánta a mellső lábakra felváltva, és felváltva kíméli őket.
Végre eljutott odáig (1-2 hónap) hogy megröntgenezik. Mindkét mellső lábára megállapították a könyökizületi Diszpláziát. Kutya 7 hónapos, több orvos látta vizsgálta. A vélemény mindig ugyanaz. Végeredmény :a kutyát elaltatták a doki leírta hogy az előző orvosok vizsgálatai illetve azok véleménye alapján a kutya többszöri műtét után sem biztos hogy 100% ban egészséges lesz, hogy teljes életet élhet így a gazdák kérésére elaltatta.
A „tenyésztő” azt mondta ad másik kutyát…. az nem kellett hát visszaadja a kutya vételárát, nem nagy összeg, de két részletben tudja adni…... ez volt az első reakció, de mivel a gazdi közben másokat is bevont azok észt osztottak és már kezelési díjat is követelt, hát a „tenyésztő” beintett és közölte nem fizet egy vasat se.
A gazdi most jogászt kérdezett, navval beszélt…. ki tudja mi lesz a vége….végeláthatatlan per egy olcsó kutya miatt, több hónapnyi idegeskedés pár 10 ezerért amit jó esetben visszakap… de a halott kutyát nem támasztja fel.
Szóval aki olcsó kutyát akar annak üzenem, hajrá! Támogassa, tömje tele pénzel a szaporítók, kutyakereskedők gatyáját, de ne rinyáljon utólag hogy az olcsó kutya kb fél év alatt a háromszorosába került már (amiért éppen vehetett volna normálisat, korrekt tenyésztőtől) és el van ásva a kert végében. Boston 80.000Ft-ért? Nem valószínű, hogy fajtatiszta lenne, ráadásul a kép/képek alapján inkább egy kedves francia keverék...
 Csodás! Örülünk, hogy van valakinek egy kanja, aki FAJTAMEGKÖTÉS NÉLKÜL bárkit szívesen befedez! Nem valószínű, hogy tenyészszemléje, kiállítási eredményei vagy szűrései lennének... Jó lenne, ha a forgalomban lévő autósok nagy részének nem lenne jogsija vagy az orvosnak diplomája???
 A "hibátlan" kutya, aki már nem kell, mert eladtuk a babákat... Gratulálok?!?!?! Ezt a hirdetést jelentettük!
 Jó sok információt közöl az eladó... Az árból ítélve se törzskönyv, se szocializációra nem lehet számítani...

Comments